Sam 20 mars I Compact Disk Dummies + Men in Tears

Samedi 20 mars | 20:00 (doors) – 21:00 (concert)

Electro

Prévente : 15 € (hors frais de transaction) | Caisse : 19 €
(- 50 % pour –  de 26 ans)

TICKETS

COMPACT DISK DUMMIES :

Après un full album, une victoire aux MIA et de nombreuses digressions, les Compact Disk Dummies sont de retour avec une cargaison de nouveaux titres. Aussitôt élu Catch Of The Day sur Studio Brussel, leur dernier single « Cry For Me » a longtemps squatté les hit-parades de VOX (Radio 1) et De Afrekening (Studio Brussel). Après leur baptême du feu aux Lokerse Feesten et à Pukkelpop cet été, les frangins ont hâte de se remettre en route avec un passage au Salon fixé pour le 20 mars 2021. Flanqués d’un batteur, qui injecte une dose de dynamisme et de plaisir supplémentaire dans le combo, les Compact Disk Dummies sont prêts à passer la vitesse supérieure.

 (NL)

Na het succesvolle ‘Silver Souls’ (2016) ging het de gebroeders Coorevits voor de wind: in het seizoen 2018-19 werden ze de allereerste vaste huisband van De Ideale Wereld en op Studio Brussel kreeg Lennert een vermakelijk item als remixer van de actualiteit, waarbij hij pareltjes van o.a. Balthazar, Ennio Morricone en Eminem door zijn digitale apparatuur mangelde.

De tijd vloog voorbij maar stilaan begon het weer te jeuken om aan eigen materiaal te werken: de lat werd hoog gelegd en het eerste doel was om een aantal singles te maken en die vervolgens op een ‘compacte’ EP te verzamelen, een tussenstap naar een volgend full album. “Releasen van singles geeft ook conversatie met je publiek weer, waardoor een nummer begint te leven en je weer verder kan werken op een andere manier en andere inzichten krijgt,” aldus Lennert.

Anderhalf jaar werd er aan demo’s gewerkt, voornamelijk in hun thuisstudio in Desselgem. Die stonden al snel in een ver stadium – tijdens de afwerking werden er dan ook veel elementen van die demo’s herwerkt. Externe invloeden werden omarmd, zo passeerden Luuk Cox en Johan Blende de co-productie-revue en waren er backing vocals van Charlotte Caluwaerts en Tom Barman.
Janus: “Door zelf andere bands (bv Uberdope, een Gents hiphop-trio) te producen en door het maken van soundtracks voor TV-progamma’s hebben we veel bijgeleerd, net zoals bij het snel in elkaar flansen van nummers voor ‘De Ideale Wereld’. Dat heeft onze productieskills een paar niveaus hoger getild en het heeft ons ook sneller leren werken.”

‘Solar Lottery’, de instrumentale track die naadloos op ‘Easy Life’ aansluit bijvoorbeeld, werd op twee dagen tijd gemaakt en afgewerkt. Geen externe mening of mixer kwam eraan te pas. “Het was zo van: top, en nu eraf blijven. Het is goed zoals het is. Dat zouden we vroeger nooit gedurfd hebben. Er moest nog zeker een maand of twee over gaan tot iedere sound twee keer omgedraaid en veranderd was.”

De hoes van de EP werd geïnspireerd door de pulpy covers van scifi-boeken uit de jaren zestig en zeventig en ook veel teksten handelen over technologie, paranoïa, menselijkheid en echtheid. Het artwork werd samen met Lion Beach, een 3D-studio uit Antwerpen, gecreëerd en werd bijna volledig digitaal opgetrokken.

MEN IN TEARS

Men in Tears are a completely original Belgian artpop trio,
Retrofuturists on a struggling quest for manhood.

With a mix of colorful, melodic and almost symphonic (synth)pop-songs
and a refreshing DIY aesthetic that oozes through their self-shot music videos,
Men in Tears wants to gently take over your world.

Influences: XTC, ELO, YMO, 10cc, Telex
Sounds like: Ariel Pink, Neon Indian, Louis Cole, Metronomy

*Winners Jonge Wolven 2019*
« Men in Tears convinced the jury with their stage presence and their original retrofuturist sound. »

*Contestants Sound Track 2019*

Comments are closed.